Általában…

…minden esküvőn előfordulhatnak hibák és merülhetnek fel problémák. Természetesen amennyire lehet próbáljuk meg ezeket kiküszöbölni, de semmi esetre se rontsuk el a kedvünket azzal, hogy állandó jelleggel feszültek legyünk, hogy minden tökéletesre sikerüljön. Az esetleges problémák kezelésére már előzetesen találjuk meg azt az embert aki a családban erre a legalkalmasabb, vagy fogadjunk egy kiváló ceremóniamestert, esetleg vőfélyt.

Próbáljátok meg az esküvőtöket a személyiségeteknek megfelelően kialakítani és megszervezni. Itt nagy hangsúly van a személyiség szóban. Ez egy megismételhetetlen és az ember életében remélhetőleg csak egyszeri alkalmat nyújtó élmény.
Ezért nagyon fontos, hogy a Ti döntéseteket és ízléseteket tükrözze vissza ezen a szép napon, a ruhatervező, a díszlettervező, a zenekar, a helyszín, a felszolgálás és persze mi magunk képalkotók munkája egyaránt. Persze nagy mankót jelentenek a szülők minden tekintetben, de az utolsó szó minden esetben a Tiétek legyen!

Azoknak ajánljuk magunkat akiknek…

…  nem az a fontos, hogy egy 3-4 órás, véleményünk szerint unalmas esküvői videó legyen a végeredmény.

A 3-4 órás esküvői videók leginkább az amatőr családi felvételekhez hasonlítanak, ahol a rokon beáll a sarokba, jobb esetben egy állvánnyal felszerelve és dokumentálja az esküvő történéseit. Ebben nincs semmi kihívás és gyakorlatilag bárki meg tudja csinálni egy hétköznapi kamerával.

Mi a 15-20 perces esküvői film, esküvői videó elkészítésének vagyunk a hívei. Szerintünk sokkal jobb az esküvői filmedet többször végignézni és azt mondani, hogy “de kár, hogy vége lett”, mint csak időnként bele-bele nézni és a porosodó polcon takarításkor arréblökni.

A jó esküvői film olyan, mint egy időgép. Lehetővé teszi, hogy esküvődet újból és újból átéld, amikor csak akarod. Egy igazi hangos-színes-szélesvásznú mozifilm, mely egy történetet mesél Rólatok.

A jól elkészített esküvői film megőrzi az esküvőd legszebb pillanatait. A nap történései rendkívül gyorsan zajlanak, és az esküvő forgatagában úgy érzed majd, hogy egy szempillantás alatt vége a napnak. Hónapokon keresztül vagy akár egy éven át tervezted a nap legapróbb részleteit, s utólag majd úgy érzed, mintha egy részén ott sem lettél volna.

Filmes irányzatok

Dokumentarista, vagy Zsurnaliszta irányzat:

A Zsurnaliszta stílus az események egyszerű felvételét jelenti. Általában nem igényel komolyabb utómunkát, a zenei aláfestésen és néhány átmeneten kívül. A hangsúlyt a dokumentációra helyezi: megmutatni, hogyan történt a nagy nap. A kamerát kevésbé kedvelő párok választják ezt a stílust leggyakrabban, hiszen az operatőr a háttérben marad, s elkapott pillanatokra vadászik. Az így készült filmek átlagos hossza 2-3 óra is lehet, az események pedig időrendben követik egymást. Ez a leginkább pénztárcakímélő megoldás, hiszen jóval kevesebb utómunkát igényel, mint a filmszerű stílus. Magyarországon elterjedt irányzat.

Filmszerű, vagy Rövidfilmes irányzat:

A filmszerű stílus a mozifilmekhez áll legközelebb. Az elkészült film hossza 25-30 perc közötti, a célja, hogy hűen visszaadja a nap hangulatát. Mindezt a filmiparban használt technológiák felhasználásával, kreatív, művészi képi megoldásokkal, vizuális trükkökkel, drámai lassításokkal teszi. Gyakran rövidfilmek, klipek formájában készül, hogy a végeredmény a legszórakoztatóbb, legélvezhetőbb legyen mindenki számára. Azon párok választása, akik a különleges, nem megszokott esküvői filmre vágynak.

Történetmesélő irányzat:

A narrativitásra; az esküvő napjának elmesélésére koncentrál a Történetmesélő irányzat. Gyakran tartalmaz megrendezett, beállított jeleneteket, valamint a menyasszony / vőlegény hangalámondását, hogy a filmet még hitelesebbé tegye. Sok elemet kölcsönözhet a Filmszerű stílusból is. Nálunk kevésbé elterjedt esküvői filmes irányzat.

Hagyományos stílus:

A Hagyományos stílusban készült esküvői videók leginkább az amatőr családi felvételekhez hasonlítanak. Nem jellemző rá az utómunka, legtöbbször csak az egyszerű felvételeket kapjuk lineáris sorrendben. Hossza akár 3-4 óra is lehet. Magyarországon régen elterjedt volt, ma már egyre kevésbé van rá igény.